MET : Μαζική Επίθεση Τετραγώνων

Εισαγωγή:
Δυο φορές το χρόνο δίνεται μια άγρια και άγνωστη σε πολλούς μάχη στα αμφιθέατρα και στις αίθουσες της ΣΑΤΜ. Άγρια τετράγωνα από τις στέπες της Αλγέβρας και τα δάση των Πιθ-Ανοτήτων μαζεύονται για να εξαπολύσουν επίθεση στον γνωστό μας κόσμο. Υποκινούμενα από φαύλες υποσχέσεις της πολεμοχαρούς κάστας των Γεωδαιτών/Αμαζόνων χτυπούν τους φοιτητές περίπου στις Ισημερίες 21 Mαρτίου (εάν έχουμε καταλήψεις) και 21 Σεπτεμβρίου.

Ευτυχώς η απάντηση των φοιτητών είναι μαζική. Σε εκατοντάδες καταλύουν τα αμφιθέατρα και τις αίθουσες ετοιμασμένοι για το χειρότερο..Τα όπλα τους; Απλά αντικείμενα όπως μηχανικά μολύβια με γεμιστήρες των 8 μυτών, χάρακες, κομπιουτεράκια, διαβήτες και σβήστρες έρχονται αντιμέτωπα με τα ύπουλα όπλα των Τετραγώνων. Εδώ όμως χρειάζεται μια περεταίρω ανάλυση γιατι, για να νικήσουμε τον εχθρό μας, πρέπει να τον γνωρίζουμε.

Ο εχθρός:
Το πρώτο όπλο των Τετραγώνων λοιπόν είναι οι Άγνωστοι Καθοριστικοί Παράμετροι. Αυτοί είναι κάτι παράμετροι-ninja οι οποίοι είναι διασκορπισμένοι ανάμεσα στους φοιτητές και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή (καθώς άγνωστοι και καμουφλαρισμένοι) βρίσκουν την ευκαιρία να μαχαιρώσουν πισώπλατα ένα μεγάλο αριθμό φοιτητών που ίσως κρίνει καθοριστικά την έκβαση της μάχης.

Μια δεύτερη τεχνική που χρησιμοποιούν τα Τετράγωνα είναι οι Πίνακες. Οι πίνακες είναι πόκεμον με μηδενικό IQ έχουν όμως πολλούς πόντους ζωής. Τους βαράς, τους βαράς και δεν πεθαίνουν. Η δεύτερη τους εξέλιξη είναι ο πολλαπλασιασμός όπου ενόνται (σαν το αρμα των Αστρομαχητών ενα πράμα) και είναι ακόμα πιο δύσκολο να τους σκοτώσεις. Τέλος αν δεν τους σκοτώσεις εγκαίρως παίρνουν την 3η εξέλιξη τους, η οποία είναι και η τελική, την αντιστροφή οπού εκεί απλά γίνονται ακαταμάχητοι για μια μερίδα απλών φοιτητών-πιόνια. Οι πίνακες λοιπόν σου τρώνε χρόνο και καθώς η μάχη κρίνεται σε 2 ώρες (θες-δεν θες) σου τρώνε πολύτιμο χρόνο ώστε να φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά στα Τετράγωνα.

Το τρίτο και τελευταίο όπλο των Τετραγώνων είναι και το πιο ύπουλο. Σπέρνοντας απογοήτευση στους συμπολεμιστές σου ή βαθείες πληγές, οι τελευταίοι γυρνάνε σε εσένα και ζητάν βοήθεια. Και εκεί που πας να βοηθήσεις για να τους κρατήσεις στη ζωή μπλέκεις σε μια δεύτερη μάχη και το προσωπικό σου τετράγωνο σε μαχαιρώνει. Φήμες και ιστορίες γύρω απο τη φωτιά λένε για φοιτητές-ήρωες οι οποίοι πολέμησαν 2 και 3 τετράγωνα ταυτόχρονα και έζησαν για να διηγηθούν την ιστορία τους.

Αν ξεπεραστούν όλα αυτά τα εμπόδια τότε έρχεσαι αντιμέτωπος πρόσωπο με πρόσωπο με τα ίδια τα Τετράγωνα που συνήθως δεν πάνε ένα-ένα αλλά σχηματίζουν ένα Δίκτυο.

Τρόποι Αντιμετώπισής:
Έχουν προταθεί διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης αλλά θα αναφέρουμε τους τρεις βασικούς. Οι 2 πρώτοι προέρχονται φυσικά απο την αρχαία ελλάδα, ενώ ο τρίτος από το Star Wars.

Μην πιστεύετε στο 5ο αξίωμα του Ευκλείδη. Κατά την θεμελίωση της γεωμετρίας του, ο Ευκλείδης έθεσε 5 αξιώματα.Το 5ο λοιπόν το επονομαζόμενο ως Αξίωμα των Παραλλήλων δεν μπορούσε να αντικρουστεί απο κανέναν στην αρχαιότητα οπότε όλοι το παίρναν ως δεδομένο. Όμως με τα σύγχρονα μαθηματικά το 5ο αξίωμα (το οποίο επεκτεινόμενο επιτρέπει τον σχηματισμό τετραγώνων) αποδείχθηκε οτι δεν ισχύει πάντα. Από εκεί προέκυψε η υπερβολική γεωμετρία. Αν λοιπόν δεν πιστεύετε στο 5ο αξίωμα τα Τετράγωνα εξαφανίζονται μονομιάς
.
**Τεχνική Δυσκολία: ενώ φαίνεται απλό στην πράξη, υπάρχουν πολλά άτομα τα οποία δεν μπορούν να μην πιστέψουν στο 5ο αξίωμα επειδή έτσι έχουν ανατραφεί. Για να καταλάβετε πόσο απλό ειναι αυτό πάρτε παράδειγμα την Κόλαση. Πόσο ποιο απλή θα ήταν η ζωή μας εάν δεν πιστεύαμε στο Θεο! Απλά δεν θα υπήρχε Κόλαση! Όμως όχι! Εκεί εμείς πιστεύουμε ακόμα!

“Ουκ εν τω πολλώ το ευ”. Σε απόγνωση οι αρχαίοι Έλληνες και αδυνατώντας να ανταποδείξουν το 5ο αξίωμα έβγαλαν αυτό το ρητό για την παράκαμψη των Τετραγώνων μέχρι να έλθει η ώρα για την τελική τους πτώση. Οι αρχαίοι Έλληνες θέλανε να πουν: ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ. Δηλαδή r=0. Δηλαδή τα Τετράγωνα -σαν τον Διάβολο- πηγαίνουν και μπαίνουν στους πλεονέκτες και σε αυτούς που θέλουν να έχουν
περισσότερα απο αυτά που χρειάζονται.

Γίνε padawan ένος Φοιτητή Jedi. Απομονωμένοι και στα βάθη τροπικών δασών ζούνε φοιτητές-jedi οι οποίοι κατέχουν την γνώση της Συνόρθωσης. Η συνόρθωση είναι μια ενέργεια που καταστρέφει τα Τετράγωνα. Αυτοί λοιπόν οι κρυμμένοι φοιτητές από φόβο μην εντοπιστούν από τις Γεωδαίτριες/Αμαζόνες είναι γενικά καχύποπτοι στο να διδάξουν την Τέχνη σε οποιονδήποτε απο φόβο μήπως είναι Άγνωστοι Καθοριστικοί Παράμετροι και τους σκοτώσουν. Θέλει πολλά χρόνια αναζήτησης για έναν φοιτητή-Jedi και άλλα τόσα και περισσότερα για να αποδείξεις ότι είσαι άξιος της εμπιστοσύνης του ώστε να σου μάθει την τέχνη και να νικήσεις τα Τετράγωνα. Είναι ο πιο δύσκολος δρόμος αλλα και ο πιο ενάρετος.

No Comment

No comments yet

Leave a reply